Доступність посилання

ТОП новини

Наступ Росії почався: агресор пішов уперед у Луганській області


  • Американський Інститут вивчення війни повідомив 9 лютого, що Росія розпочала велику наступальну операцію в Луганській області. За даними аналітиків, російські штурми значно посилилися за останній тиждень – особливо вздовж кордону Харківської та Луганської областей – на північний захід від Сватового біля Куп'янська – та на захід від Кремінної.
  • Інститут підтвердив частковий успіх окупантів у районі Дворічного на північний захід від Сватового. Це стало можливим завдяки залученню частин принаймні трьох великих російських дивізій у цьому секторі - проте поки що ЗСУ, за даними аналітиків, не дають окупантам досягти великих успіхів.
  • Також аналітики зазначили, що російський Генштаб поки не залучив до операції на Лиманському напрямку частини 2-ї мотострілецької дивізії, яка раніше проходила навчання в Білорусі – а отже, штурми лише посилюватимуться.
  • На цьому тлі президент Володимир Зеленський продовжує турне Європою – після Великобританії він прилетів до Парижа, де зустрівся з Еммануелем Макроном і Олафом Шольцем – а наступного дня прибув до Брюсселя. Там він виступив перед Європарламентом, де подякував ЄС за допомогу Україні. За словами голови ОП Андрія Єрмака, вже є певні рішення щодо винищувачів для ЗСУ – але не повідомив деталей.

Який вигляд має «великий» наступ Росії на Луганському напрямі, який, судячи з усього, почався?

Чи зможуть окупанти повернути нещодавно втрачені ними частини Луганської та Донецької областей до весняного бездоріжжя?

І в чому сенс турне Зеленського Європою в момент російського наступу, що набирає обертів?

Про це та інше в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG