Доступність посилання

ТОП новини

Навчання НАТО в Латвії тривають, незважаючи на пандемію коронавірусу


Канадські військові бойової групи eFP НАТО на військовій підготовці «Steel Brawler» поблизу Даугавпілса.Квітень 2020 року
Канадські військові бойової групи eFP НАТО на військовій підготовці «Steel Brawler» поблизу Даугавпілса.Квітень 2020 року

Контингент НАТО в Латвії проводить військові навчання, незважаючи на епідемію коронавірусу. Навчання, під кодовою назвою Steel Brawler – у вільному перекладі «Сталевий забіяка» – проходять на полігоні «Межа Мацкевичі» в Латвії.

До маневрів залучено близько 600 солдатів і офіцерів зі складу бойової батальйонної групи розширеного передового перебування альянсу в країнах Балтії.

Командування багатонаціональним контингентом в Латвії покладено на Канаду. Чотири такі групи були розміщені на східному фланзі блоку після того, як Росія анексувала Крим.

Навчання НАТО в Латвії тривають незважаючи на загрозу коронавірусу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Епідемія коронавірусу диктує необхідність додаткових запобіжних заходів для охорони здоров'я військовослужбовців, зазначив майор канадської армії Джеймс Андерсон:

«Ми слідуємо інструкції військових і цивільних медиків: витримуємо безпечну дистанцію у два метри, постійно миємо руки, дотримуємося інших обмежень. Орендували додаткові автобуси для перевезення солдатів до місця навчань, щоб було більше простору. Спеціальні патрулі кожні годину або дві проводять дезінфекцію розширеного передового перебування: чистять дверні ручки, їдальні, спортивні об'єкти».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив у березні, що альянс згорне масштаби навчань в Європі, щоб перешкодити поширенню коронавірусу у військах.

У числі заходів перестороги на цих навчаннях – регулярне вимірювання температури у особового складу.

За матеріалами агенства Reuters

Читайте ще:

НАТО має «групи підтримки» для протидії інформаційним атакам Росії – посол США в альянсі

НАТО зберігає оперативну готовність в умовах боротьби з коронавірусом – Столтенберґ​

НАТО обговорить онлайн нарощування Росією сил у Криму та дезінформацію під час пандемії

  • Зображення 16x9

    Юлія Сайко-Ілієнко

    Одна з перших, хто прийшов на Радіо Свобода, коли у Києві відкрилося Українське бюро Радіо Свобода в 1992 році. Вела і готувала у Празі програму «Світ за тиждень». З ведучим Олексою Боярком починала як продюсерка перші ефіри «Вечірньої Свободи» в 1996 році. Також проводила прямі ефіри програм «Свобода Сьогодні», «Європейська Свобода», «Ранкова Свобода» тощо... Нині працюю з відеопродукцією в мультимедійній команді, а також як продюсерка з аудіо-програмами «Свобода за тиждень», «Подкаст».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG