Доступність посилання

ТОП новини

У США у справі про втручання Росії у вибори хочуть допитати співака Агаларова


Емін Агаларов
Емін Агаларов

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу про ймовірне втручання Росії в президентські вибори у США, хоче допитати азербайджансько-російського співака Еміна Агаларова, колишнього зятя президента Азербайджану Ільгама Алієва. Про це 2 серпня повідомив телеканал NBC News, який цитує адвоката Агаларова Скотта Балбера.

Балбер не уточнив, чи Мюллер також зацікавлений у допиті батька співака, Араса Агаларова, олігарха, який має зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним.

Згідно з даними свідчень у Конгресі, Агаларови були партнерами Дональда Трампа в постановці конкурсу «Міс Всесвіт» у Москві в 2013 році. Вони також відіграли ключову роль в організації зустрічі в 2016 році, в якій взяли участь син Трампа Дональд Трамп-молодший, його зять і нині старший радник Джаред Кушнер, Пол Манафорт, тодішній голова кампанії Трампа, і російський адвокат Наталія Весельницька.

Читайте також: Трамп закликав припинити розслідування про можливе втручання Росії у вибори

Зустріч в Трамп-Тауері в Нью-Йорку була організована після того, як російський посередник сказав синові Трампа, що російський чиновник запропонував надати документи й інформацію, яка б «викрила» суперницю Трампа на виборах Гіларі Клінтон.

Весельницька заперечувала, що діяла від імені Кремля, коли зустрічалася з командою Трампа, заявивши Конгресу, що вона діє «незалежно від будь-яких державних органів».

Співак Агаларов підтвердив, що він допомагав організувати зустріч, але заперечив, що обговорювалася будь-яка компрометуюча інформація.

Мюллер не має повноважень викликати в суд Агаларова, який не живе у США.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.

XS
SM
MD
LG