Доступність посилання

ТОП новини

Активісти звернулися в МЗС із проханням прискорити розгляд петиції на підтримку Сенцова


Акція на підтримку Олега Сенцова в Києві, 30 серпня 2018 року
Акція на підтримку Олега Сенцова в Києві, 30 серпня 2018 року

Київські активісти звернулися до Міністерства закордонних справ України з проханням вплинути на швидший розгляд петиції на сайті Білого дому США із закликом врятувати українського режисера Олега Сенцова, який від травня голодує в російській в’язниці. Про це повідомив співзасновник громадської організації «Спільна перемога» Олександр Соколинський 7 вересня в Києві.

«Ми, об'єднання громадських активістів і акторів, звернулися до МЗС із приводу петиції на підтримку Сенцова. Ми закликаємо нашу владу зайняти тверду позицію і використовувати всі важелі для звільнення політичних в'язнів», – зазначив Соколинський.

Активісти зазначили, що українським дипломатам і представникам МЗС України пора долучитися до петиції, оскільки завдяки громадськості вдалося зібрати необхідну кількість підписів для її розгляду.

«Просимо МЗС відреагувати, надати інформацію та роз'яснення щодо того, як міністерство може вплинути на швидкий розгляд петиції», – підсумував Олександр Соколинський.

Петицію на сайті американського Білого дому із закликом врятувати засудженого в Росії Олега Сенцова підписали понад 100 тисяч людей. Петиція набрала необхідні 100 тисяч підписів за два дні до її закриття.

Напередодні стало відомо, що Європейський парламент може номінувати Сенцова на премію «За свободу думки» імені Сахарова.

14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

XS
SM
MD
LG