Доступність посилання

ТОП новини

Засуджений у Росії американець Вілан вийшов зі штрафного ізолятора в колонії


Пол Вілан у суді, архівне фото, 2019 рік
Пол Вілан у суді, архівне фото, 2019 рік

Громадянин США Пол Вілан, засуджений у Росії за шпигунство до 16 років колонії, зміг зв’язатися зі своєю родиною. Про це повідомила російській агенції «Інтерфакс» його адвокатка Ольга Карлова. За її словами, 6 серпня Вілана звільнили зі штрафного ізолятора, і на наступний день він зателефонував батькам.

Минулого тижня Карлова повідомила, що Вілан понад місяць не виходить на зв’язок з адвокатами і родичами. Адвокатка намагалася зв’язатися з адміністрацією мордовської колонії, де відбуває покарання громадянин США, щоб дізнатися про долю Вілана і попросити про телефонну розмову з ним. Однак звернення захисниці залишилося без відповіді. Пізніше з’ясувалося, що Вілан перебуває в штрафному ізоляторі. З якої причини він був туди поміщений, не уточнювалося. Раніше брат засудженого, говорив, що, за даними посольства США, Пол Вілан на початку липня був поміщений в одиночну камеру спершу на 15 діб, а незабаром ще на 15 діб.

У серпні адвокати Пола Вілана збираються подати в суду клопотання, в якому попросять видворити американця з Росії, щоб він відбував покарання в США.

Питання про звільнення засуджених у Росії американців – Пола Вілана і Тревора Ріда – обговорювалося на зустрічі президентів США і Росії в Женеві в червні.

Пол Вілан – колишній керівник служби корпоративної безпеки, він був заарештований у Москві в 2018 році. Суд визнав його винним у шпигунстві і засудив до 16 років позбавлення волі. Його адвокат стверджує, що Вілану передали флешку із секретною інформацією, про яку він не знав.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG