Доступність посилання

ТОП новини

Американська розвідка попереджає про спроби Росії втрутитися у вибори президента США – ЗМІ


За даними NYT, брифінг розвідки розлютив президента-республіканця Дональда Трампа – він нібито заявив, що демократи можуть використати цю інформацію проти нього
За даними NYT, брифінг розвідки розлютив президента-республіканця Дональда Трампа – він нібито заявив, що демократи можуть використати цю інформацію проти нього

Офіцери розвідки США застерегли американських конгресменів, що Росія втручається у вибори президента 2020 року, щоб сприяти переобранню Дональда Трампа. Таку інформацію 20 лютого оприлюднили американські видання The New York Times, The Washington Post та AP.

Незалежно одне від одного видання стверджують, що таке попередження пролунало на закритому засіданні розвідки Сполучених Штатів ще 13 лютого.

Журналісти цитують двох службовців, які воліли залишитися анонімними. За даними NYT, цей брифінг розлютив президента-республіканця Трампа – він нібито заявив, що демократи можуть використати цю інформацію проти нього.

Читайте також: Трамп обіцяв помилувати Ассанжа, якщо той заперечить «російський слід» у зламі пошти демократів у 2016-му – адвокат​

21 лютого Кремль заперечив втручання у вибори США 2020 року. Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив журналістам у Москві, що дані американської розвідки не відповідають дійсності.

«Це ще одна серія параноїдальних повідомлень, і ми з сумом очікуємо, що вони почастішають із наближенням виборів. Вони точно не мають нічого спільного з правдою», – заявив Пєсков.

Розвідувальна спільнота США дійшла висновку, що Росія втручалася у президентські вибори 2016 року через кампанії в соцмережах та злам акаунтів електронної пошти лідерів Демократичної партії, щоб сприяти обранню Дональда Трампа. На цих виборах він переміг опонентку від демократів Гіларі Клінтон.

Читайте також: Як не погіршити відносини з Вашингтоном після історії з імпічментом – світова преса

Сам Трамп називав ці звинувачення «брехнею». Він також категорично заперечує припущення, що його команда співпрацювала з представниками Кремля під час виборів. Росія також заперечує втручання у вибори 2016 року.

Під час публічних слухань раніше в лютому директор Федерального бюро розслідувань Кристофер Рей повідомив Юридичному комітету Палати представників, що Москва бере участь у «інформаційній війні» напередодні виборів у листопаді. Ці дії, за його словами, передбачає приховану медійну кампанію в соцмережах, спрямовану на посилення суперечностей в американському суспільстві.

XS
SM
MD
LG