Доступність посилання

ТОП новини

АМКУ дозволив купити акції «Кузні на Рибальському» через кіпрську компанію – раніше такого дозволу просив Тігіпко


Завод «Кузня на Рибальському»
Завод «Кузня на Рибальському»

Антимонопольний комітет дозволив громадянину України купити акції приватного акціонерного підприємства «Завод «Кузня на Рибальському» через кіпрську компанію – про це АМКУ повідомив 19 жовтня.

На запит Радіо Свобода в Антимонопольному комітеті уточнили, що дозвіл отримав підприємець Сергій Тігіпко.

Компанія «Евінз Лімітед» зареєстрована в столиці Кіпру Нікосії. Згідно з заявою комітету, частка акцій, яку через неї придбають, забезпечує більш ніж 50% голосів у вищому органі управлінні «Кузнею на Рибальському».

Читайте також: «Президент продає суднобудівний завод: чому саме зараз?​»

У вересні 2018 року прес-служба групи «ТАС», яка належить українському політику і бізнесмену Сергієві Тігіпку, повідомляла, що досягла попередньої домовленості про придбання акцій «Кузні на Рибальському» і подала заявку на відповідний дозвіл в АМКУ.

Президент України Петро Порошенко продає свій суднобудівний завод «Кузня на Рибальському», повідомив 25 вересня речник голови держави Святослав Цеголко. Про те, хто є покупцем, він не інформував.

ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» (раніше – ПАТ «Ленінська кузня») – одне з відомих на ринку підприємств суднобудівної промисловості України. Нині підприємство освоює виробництво нової продукції оборонного призначення.

Читайте також: «Порошенко: у мене немає бізнесу в Росії​»

У 2016 році уряд надав ПАТ «Ленкузня» право на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року.

У 2017 році, з урахуванням перейменування підприємства на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», його повноваження спецекспортера були продовжені терміном до 1 січня 2021 року.

XS
SM
MD
LG