Доступність посилання

ТОП новини

Антикорупційний суд розгляне справу про недостовірне декларування ексголови Держекоінспекції – САП


САП заявляє, що Вищий антикорупційний суд розгляне справу 11 березня
САП заявляє, що Вищий антикорупційний суд розгляне справу 11 березня

Вищий антикорупційний суд планує розглянути справу колишнього голови Державної екологічної інспекції, якого підозрюють у недостовірному декларуванні статків 11 березня. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

САП заявляє, що експосадовець під час роботи на посаді голови Держекоінспекції (з травня 2015-го по лютий 2017 року) не задекларував майно на загальну суму 27 мільйонів гривень. В тому числі – земельні ділянки в Київській області, анексованому Криму, в центрі Києві, автомобіль та корпоративні права.

«Крім того, обвинувачений не вказав інформацію про оренду квартири в столиці, яку він винаймав у дружини колишнього першого заступника секретаря РНБО, який на даний момент також притягується до відповідальності – в тому числі за недекларування доходів від оренди вказаної квартири», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: ВАКС виніс рішення у справі ексдепутата Бобова – штраф і рік без посад на держслужбі​

У САП кваліфікують дії посадовця за статтею 366-1 Кримінального кодексу – декларування недостовірної інформації.

«Разом з тим наголошуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», – нагадують у прокуратурі.

У зазначений період Державну екологічну інспекцію очолював Андрій Заїка. У травні 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що він не задекларував майно на понад 4,6 мільйона гривень.

Читайте також: ВАКС дослідив 11 томів матеріалів у справі Труханова​

Заїка публічно не коментував ці заяви.

Його звільнили з посади голови Державної екологічної інспекції у лютому 2017 року. Перед цим комісія Міністерства екології та природніх ресурсів завершила комплексну перевірку діяльності ДЕІ за період із червня 2015 року по січень 2017 року і встановила низку серйозних порушень природоохоронного законодавства.

XS
SM
MD
LG