Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ вдарила по Харківському району, голова області повідомляє про пораненого


Олег Синєгубов додав, що дані про наслідки атаки уточнюються
Олег Синєгубов додав, що дані про наслідки атаки уточнюються

Російські війська завдали удару по населеному пункті в Харківському районі, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Окупанти вдарили по населеному пункту Харківського району. Надійшла інформація про одного пораненого цивільного чоловіка», – написав він у своєму телеграмі.

Синєгубов додав, що дані про наслідки атаки уточнюються.

Мер Харкова Ігор Терехов спершу повідомив про російські удари двома КАБами по Північній Салтівці. Згодом він уточнив, що влучання сталися в «дуже близькому передмісті».

Читайте також: На Харківщині від початку наступу РФ загинуло щонайменше 35 цивільних, 137 поранених – ООН

Також він уточнив наслідки нічного обстрілу Харкова: російська армія вдарила ракетою С-300 по освітньому об’єкту в Слобідському районі, зруйнувавши майстерню та пошкодивши будівлю. Постраждали також автомобілі, вікна в багатоповерхівках навколо та супермаркет. Даних про загиблих і поранених не було.

Протягом попередньої доби, за даними голови ОВА, на Харківщині постраждав один цивільний внаслідок обстрілу села Верхня Писарівка в Чугуївському районі. Вранці 25 травня житель Куп’янська був поранений через підрив на вибухівці.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG