Доступність посилання

ТОП новини

Нічний удар дронів по Одещині: ППО знищила 22 цілі


Пошкоджена внаслідок обстрілів будівля морського вокзалу Ізмаїлу, Одеська область, ілюстративне фото
Пошкоджена внаслідок обстрілів будівля морського вокзалу Ізмаїлу, Одеська область, ілюстративне фото

У ніч проти 3 вересня армія РФ атакувала за допомогою дронів-камікадзе атакували припортову інфраструктуру Подунав’я в Одеській області, повідомляють Сили оборони півдня та Повітряні сили ЗСУ.

«Окупанти здійснили кілька хвиль атак ударними БПЛА «Shahed-136/131» із південного та південно-східного напрямку (мис Чауда, Крим та Приморсько-Охтарськ, РФ). Всього зафіксовано пуски 25 ударних БПЛА «Shahed-136/131», 22 з них знищено силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок нічного удару є влучання у припортову інфраструктуру, виникла пожежа, яку пожежники оперативно ліквідували. Попередньо відомо про двох постраждалих цивільних осіб. Їм надано медичну допомогу.

Військові уточнили, що масована дронова атака тривала понад 3,5 години.

Російські війська регулярно з різних видів озброєння атакують всі регіони України, зокрема Одеську область. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

В ООН станом на 13 серпня підтвердили загибель 9 444 і поранення 16 940 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

XS
SM
MD
LG