Доступність посилання

ТОП новини

У 3-й штурмовій бригаді розповіли про просування на Бахмутському напрямку


Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 17 червня 2023 року
Український танк поблизу Бахмуту на Донеччині, 17 червня 2023 року

На Бахмутському напрямку бійці 3-ї окремої штурмової бригади «потихеньку просуваються», заявив в ефірі Радіо Свобода пресофіцер бригади Олександр Бородін.

«Стосовно нашої бригади, тому що я можу говорили тільки про нашу зону відповідальності, – ми потихеньку просуваємось. Цей процес може здаватись повільним, тому що всі очікували чогось такого швидкого, але насправді вони (російські війська – ред.) досить сильно зробили оборонні споруди, у них достатньо велика кількість артилерії і людей. Людей вже значно гіршої якості, але тим не менш їх дуже багато. Тому ми просуваємось, робимо перерву, тренуємось, готуємось, знову просуваємось», – сказав він в ефірі програми «Донбас.Реалії».

Він зауважив, що швидкість – це питання збереження життів українських військових.

«Тобто якби ми намагались швидко просуватись, ми б тоді поклали багато хлопців. Тому ми просуваємось на якусь ділянку, потім закріплюємось, тренуємось. Ми дуже сильно тренуємось перед кожним штурмом. Це, по-перше, для збереження життів. По-друге, з боку ворога – у них дійсно велика кількість артилерії, вона не зменшується, навіть, я думаю, збільшується. Вони велику кількість кидають цих «Шторм Z», мобілізованих, інколи контрактників. І вони кидають-кидають-кидають, якоїсь проблеми в людях у них немає», – додав Бородін.

Напередодні заступник командувача Східного угруповання військ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий заявив, що на Бахмутському напрямку ініціатива залишається за українськими військами, вони рухаються вперед в «досить помірному темпі».

Читайте також: В ISW підрахували, скільки територій звільнили ЗСУ за 5 тижнів

Розвідка Великої Британії та американський Інститут вивчення війни (ISW) 8 липня заявили, що після затишшя в червні 2023 року протягом останніх семи днів Бахмут знову став місцем одних із найзапекліших боїв на фронті. Вони підтвердили, що українські сили досягли стабільних успіхів як на півночі, так і на півдні міста, яке окупувала Росія.

5 липня у Генштабі повідомили про успіх Сил оборони в результаті наступу біля села Кліщіївка, що на північ від Бахмута. Зазначалося, що українські війська продовжують тиснути на російські сили північніше та південніше від Бахмута і вибивають їх із раніше захоплених рубежів.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський в інтерв’ю ABC News на запитання, чи впевнений він у тому, що Україна зможе повернути Бахмут, відповів: «Так, звісно. Я впевнений».

XS
SM
MD
LG