Доступність посилання

ТОП новини

У «Батьківщині» прокоментували заяву Коельйо про те, що він не підтримував Тимошенко на виборах президента


Керівниця ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко на партійному з’їзді 22 січня 2019 року. На цьому ж з’їзді були показані архівні кадри, де Коельйо називає її людиною, «яка може керувати країною»
Керівниця ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко на партійному з’їзді 22 січня 2019 року. На цьому ж з’їзді були показані архівні кадри, де Коельйо називає її людиною, «яка може керувати країною»

Кадри з участю письменника Пауло Коельйо, показані під час з’їзду партії «Батьківщина», були архівними – про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі партії.

Згідно з заявою, ці кадри були частиною фільму про життя лідерки партії Юлії Тимошенко.

«У стрічці члени родини та відомі люди ділилися своїми спогадами та враженнями про Юлію Тимошенко. Одним з таких спікерів був і письменник Пауло Коельйо. Інтерв’ю з ним було записано хорватським режисером Яковом Седларом, який у 2010 році зняв присвячену Юлії Тимошенко стрічку «Юля», – йдеться в коментарі партії.

Читайте також: «Гра на чужому полі»: як Тимошенко у президенти висували​

У прес-службі додають, що запис інтерв’ю відбувся 2010 року у швейцарській Женеві, у будинку письменника, і Седлар надав «Батьківщині» права на використання відеоматеріалів.

Також у партії звертають увагу: Коельйо не спростовував, що слова, які пролунали в інтерв’ю, належать йому.

Письменник Паоло Коельйо
Письменник Паоло Коельйо

23 січня бразильський письменник Паоло Коельйо у соцмережах написав, що не висловлював підтримку Юлії Тимошенко на виборах президента.

«Я ніколи не записував жодного повідомлення на підтримку її поточного кандидатства. Хоча вона мені подобається як людина, українська політика – не моя справа», – написав Коельйо у Twitter-і.

Також прес-служба «Батьківщини» у коментарі спецпроекту Радіо Свобода за участі «Голосу Америки»​ «Настоящее время» зазначила: письменник знав, що його слова увійдуть до фільму про Тимошенко. Аналогічну інформацію наведено в коментарі Радіо Свобода.

«Знаменитий письменник схвально відгукувався про Юлію Тимошенко в цьому інтерв’ю і знав, що відзняте відео буде використане у документальному фільмі про неї. Він також знав, що. крім нього, в цьому фільмі планується участь інших відомих людей, таких як Вацлав Гавел, Леонід Кравчук та інших. Український переклад цитат пана Коельйо є точним», – йдеться в коментарі.

22 січня під час з’їзду ВО «Батьківщина» продемонстрували короткий фільм про Юлію Тимошенко. У ньому Пауло Коельйо сказав: «Я зустрічався з пані Тимошенко двічі. У неї є харизма – ще й яка! Це дуже сильна особистість. Вона пройшла через багато випробувань. І в неї є унікальна риса – вона здатна долати будь-які труднощі. Саме така людина може керувати країною».

Під час з’їзду партія висунула Тимошенко кандидатом у президенти на виборах, які заплановані на 31 березня 2019 року.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Батьківщина» висунула Тимошенко кандидатом у президенти

Філарет на з’їзді «Батьківщини» подякував Порошенкові за томос

«Леся Українка» чи «Чорт у спідниці»: 20-річна кар’єра Юлії Тимошенко в дзеркалі світової преси

XS
SM
MD
LG