Доступність посилання

ТОП новини

«Ціна бездіяльності зростає з кожним днем». Байден закликав Конгрес якнайшвидше схвалити допомогу Україні


«Вже зараз ми бачимо повідомлення про те, що в українських військ закінчуються боєприпаси на лінії фронту, в той час як російські війська продовжують наступати» – заявив Джо Байден
«Вже зараз ми бачимо повідомлення про те, що в українських військ закінчуються боєприпаси на лінії фронту, в той час як російські війська продовжують наступати» – заявив Джо Байден

Президент США Джо Байден закликав Палату представників якнайшвидше схвалити законопроєкт, що, серед іншого, передбачає допомогу Україні.

«Я вітаю двопартійну коаліцію сенаторів, які об’єдналися, щоб просунути цю угоду, і закликаю Палату представників невідкладно приступити до її ухвалення. Ми не можемо дозволити собі більше чекати. Ціна бездіяльності зростає з кожним днем, особливо в Україні. Вже зараз ми бачимо повідомлення про те, що в українських військ закінчуються боєприпаси на лінії фронту, в той час як російські війська продовжують наступати, а Путін продовжує мріяти про підкорення українського народу», – йдеться в заяві, яку оприлюднив Білий дім.

Читайте також: Брак артилерійських боєприпасів є критичним – Умєров у листі до міністрів ЄС

Байден зауважив, що є ті, хто ставить американське лідерство під сумнів.

«Є люди, які кажуть, що американське лідерство і наші альянси і партнерства з країнами по всьому світу не мають значення. Якщо ми не виступимо проти тиранів, які прагнуть завоювати або розділити територію своїх сусідів, наслідки для нацбезпеки США будуть значними. Наші союзники і супротивники візьмуть це до відома. Настав час Палаті представників вжити заходів і негайно відправити цей двопартійний законопроєкт на мій стіл, щоб я міг підписати його», – наголосив президент США.

Читайте також: Сенат «за», а Палата представників? Чи має Україна «план Б», як зупиняти Росію без допомоги США

13 лютого Сенат США остаточно підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на експрезидента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG