Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Болгарії проситиме парламент оголосити надзвичайний стан через коронавірус


«Уряд попросить парламент оголосити надзвичайний стан, який дозволить закрити школи, дитсадки й університети», – сказав прем’єр 12 березня
«Уряд попросить парламент оголосити надзвичайний стан, який дозволить закрити школи, дитсадки й університети», – сказав прем’єр 12 березня

Прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що планує попросити парламент оголосити надзвичайний стан у країні, щоб стримати поширення коронавірусу.

Борисов заявив, що 13 березня направить своє прохання парламентарям. Він закликав парламентські партії підтримати ініціативу.

«Уряд попросить парламент оголосити надзвичайний стан, який дозволить закрити школи, дитсадки й університети», – сказав прем’єр 12 березня після екстреного засідання уряду.

Крім того, Борисов висловився за встановлення покарання тим, хто не дотримується карантину. За його словами, 14 осіб, які мали бути на карантині, не дотримувалися його.

«У деяких країнах покарання становить до семи років тюремного ув’язнення ... Давайте не заходити аж так далеко, але запровадження штрафу в п’ять тисяч левів (2 857 доларів) можна розглянути», – сказав він.

Борисов заявив також, що негайно мають бути закриті «дискотеки, бари та нічні клуби, де люди пітніють і обіймаються». Проте жодного рішення щодо таких закладів чи ресторанів наразі не ухвалено.

Болгарія 12 березня підтвердила, що кількість зареєстрованих випадків захворювання COVID-19 збільшилася до 23 порівняно з сімома, що були за день до цього.

У країні вже обмежене проведення заходів у приміщеннях – вони можуть відбутися за умови участі в них менше ніж 250 людей. Крім того, уряд закликав роботодавців дозволяти людям за можливості працювати з дому.

За даними ВООЗ на 12 березня, загалом у світі через поширення коронавірусу, що почалося в грудні в Китаї, захворіли близько 125 тисяч людей, приблизно 4,6 тисячі людей померли – більшість цих випадків були в Китаї, але зараз вірус поширюється і в інших країнах.

68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих одужує. Помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що рівень поширення COVID-19 досяг масштабів пандемії.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG