Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія обмежила імпорт зерна з України – в уряді це пояснили захистом фермерів


Галаб Донев пояснив рішення тим, що, попри ідею коридорів солідарності, значна кількість товарів залишається в країні та порушує торгові ланцюги
Галаб Донев пояснив рішення тим, що, попри ідею коридорів солідарності, значна кількість товарів залишається в країні та порушує торгові ланцюги

Болгарський уряд тимчасово обмежив ввезення сільськогосподарських товарів, повідомили місцеві медіа з посиланням на прем’єр-міністра Галаба Донева 19 квітня.

При цьому заборона є тимчасовою і не поширюється на транзит. Донев пояснив рішення тим, що, попри ідею коридорів солідарності, значна кількість товарів залишається в країні та порушує торгові ланцюги.

«Болгарія зберігає солідарність з Україною, але банкрутство болгарських фермерів нічим не допоможе її справі», – цитує голову уряду портал Novinite.

Він вказав на те, що влада Євросоюзу наразі розробляє відповідні заходи, аби вирішити ситуацію.

Читайте також: Угорщина розширила заборону на імпорт українських продуктів

Останніми днями Польща, Угорщина та Словаччина заборонили імпорт зерна та інших продуктів харчування з постраждалої від війни України після того, як падіння цін викликало протести місцевих фермерів. У Єврокомісії заявили, що односторонні дії щодо торгівлі з боку держав-членів ЄС є неприйнятними.

Водночас напередодні українське Міністерство аграрної політики повідомило, що Україна й Польща домовилися про відновлення транзиту української агропродукції.

Українське Міністерство аграрної політики 18 квітня повідомило, що Україна й Польща домовилися про відновлення транзиту української агропродукції.

XS
SM
MD
LG