Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС вважають, що існує великий ризик Brexit без угоди


Сьогодні парламент Британії має розглянути поправки до запропонованого раніше плану Мей
Сьогодні парламент Британії має розглянути поправки до запропонованого раніше плану Мей

Існує великий ризик виходу Великобританії з Європейського союзу без попередньої угоди. Про це заявила заступник голови переговорної групи від ЄС Сабін Вейанд.

Вейанд зазначила, що це може статися не за планом, а «випадково».

За словами дипломата, узгоджена британським урядом та Брюсселем угода не знаходить підтримки у парламенті Сполученого королівства.

29 січня парламент Великобританії розгляне поправки до угоди, які минулого тижня запропонувала прем’єр-міністр Тереза Мей.

Раніше видання The Times з посиланням на джерела в британському уряді повідомило, що Лондон готовий запровадити надзвичайний і навіть воєнний стан у разі заворушень через Brexit без угоди.

15 січня Палата громад Великої Британії відкинула запропонований Терезою Мей план виходу країни з Євросоюзу. Проти угоди з Брюсселем висловилися 432 депутати, підтримали документ 202 законодавці.

У листопаді 2018 року уряд Мей погодив угоду з Брюсселем, яка встановлює, що Британія вийде з Європейського союзу в березні 2019 року, однак цей документ повинен був затвердити британський парламент.

Лейбористи, ліберальні демократи, демократична юніоністська партія й деякі депутати з Консервативної партії, до якої належить і Мей, виступили проти угоди.

Прем’єр-міністр Великобританії 21 січня представила в парламенті «план В» виходу країни з Європейського союзу. Голосування стосовно нового плану має відбутися 29 січня.

Велика Британія має вийти з ЄС до 29 березня. Щодо цього висловилися на референдумі 2016 року з перевагою менш ніж у чотири відсотків прихильники виходу Великої Британії з Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG