Доступність посилання

ТОП новини

Головні спонсори Brexit засумнівалися в тому, що він відбудеться


Голосування за текст угоди щодо Брекзиту відбудеться за тиждень, 16 січня
Голосування за текст угоди щодо Брекзиту відбудеться за тиждень, 16 січня

Двоє британських бізнесменів, які належали до числа головних спонсорів кампанії за вихід Великобританії з Євросоюзу, засумнівалися в тому, що Brexit фактично відбудеться. Про це вони заявили агентству Reuters.

Мільярдер Пітер Харгрейвз і фінансист Кріспін Оуді вважають, що Brexit може бути зірваний через втому виборців від політичних суперечок навколо виходу королівства з ЄС.

Оуді заявив, що вирішив орієнтувати свої фінансові операції на ймовірне, на його думку, збереження членства Великобританії в складі Євросоюзу. Бізнесмен пояснив, що він більше не вірить у Brexit через складнощі, з якими стикається британський уряд, намагаючись переконати парламентаріїв схвалити угоду про вихід з ЄС. Більшість членів парламенту поки виступають проти.

«Я перебуваю в повному розпачі, я повністю здався. Думаю, що Brexit зовсім не відбудеться», – заявив у свою чергу Харгрейвз, який підтримував прихильників Brexit і перевів на їх рахунки більше трьох мільйонів фунтів.

Голосування за текст угоди щодо Брекзиту відбудеться за тиждень, 16 січня.

Раніше уряд очікував, що в разі поразки на голосуванні матиме три тижні на те, щоб розробити альтернативний план виходу з ЄС. Пізніше Палата громад вирішила, що прем’єр​ Британії Тереза Мей матиме на «план Б» лише три дні.

Читайте також: Прем’єр Британії витримала голосування з питання про довіру її уряду​

У листопаді 2018 року уряд Мей погодив угоду з Брюсселем, яка встановлює, що Британія вийде з Європейського союзу в березні 2019 року, однак цей документ повинен бути затверджений британським парламентом.

Лейбористи, ліберальні демократи, демократична юніоністська партія й деякі депутати з Консервативної партії, до якої належить і Мей, виступають проти угоди.

Комітет Палати громад з питань Brexit заявляв, що ці домовленості не дають достатньо ясності чи впевненості стосовно майбутнього країни й описав ситуацію як «величезний крок у невідомість».

XS
SM
MD
LG