Доступність посилання

ТОП новини

Британія: регулятор повідомив про 30 випадків утворення тромбів у вакцинованих препаратом AstraZeneca


Регулятор заявляє, що ризик, пов’язаний з цим типом тромбу, «дуже малий», і що населення повинно продовжувати вакцинуватися, коли їм пропонують цей препарат
Регулятор заявляє, що ризик, пов’язаний з цим типом тромбу, «дуже малий», і що населення повинно продовжувати вакцинуватися, коли їм пропонують цей препарат

Агентство з регулювання лікарських засобів та охорони здоров’я Великої Британії повідомило про загалом 30 випадків утворення тромбів у людей, які раніше отримали щеплення вакциною, розробленою Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca. Втім у агентстві наголосили, що переваги «продовжують переважувати будь-які ризики».

Регулятор заявляє, що ризик, пов’язаний з цим типом тромбу, «дуже малий», і що населення повинно продовжувати вакцинуватися, коли їм пропонують цей препарат.

Наведені дані стосуються періоду до 24 березня. На той час у країні вже було введено понад 18 мільйонів доз вакцини.

У агентстві додали, що вони не отримували повідомлень подібні проблеми згортання крові після використання вакцини Pfizer/BionTech.

Стурбованість вакциною AstraZeneca спонукала деякі країни, включаючи Канаду, Францію і Німеччину, обмежити її використання лише літніми людьми.

Європейське агентство з лікарських засобів, регулюючий орган ЄС, заявило, що вакцина безпечна, хоча воно планує додаткові консультації після рішень національних органів охорони здоров’я.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала країни продовжувати використовувати вакцину.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG