Доступність посилання

ТОП новини

Лондон створить нові кібервійська через загрози Росії – Sky News


За даними телеканалу, на фінансування нового підрозділу виділять понад 250 мільйонів фунтів
За даними телеканалу, на фінансування нового підрозділу виділять понад 250 мільйонів фунтів

Велика Британія має намір створити «наступальні кібервійська» для протидії російській загрозі, повідомляє 21 вересня телеканал Sky News.

Новий вид військ з’явиться з ініціативи британського Міністерства оборони і Центру урядового зв’язку. Кібервійська будуть налічувати до двох тисяч осіб.

За словами співрозмовників телеканалу, на фінансування нового підрозділу виділять понад 250 мільйонів фунтів.

Колишній голова командування Об’єднаних сил Великої Британії генерал Річард Барронс назвав посилення кібервійськ пріоритетним питанням для країни в нинішніх умовах. Зосередженість на наступальних операціях дозволить забезпечити «нові способи стримування і покарання держав, які бажають заподіяти шкоду» Британії, зазначив Барронс.

Напередодні нову національну стратегію кібербезпеки оприлюднили США. Вона передбачає більш активні, ніж раніше, дії у відповідь на кібератаки. Як заявив радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, нова стратегія «розв’язує руки» в тому числі для проведення «наступальних» операцій у відповідь на кібератаки, а не тільки для пасивної оборони від кіберзагроз.

Влада Великої Британії неодноразово звинувачувала Росію в поширенні дезінформації, втручанні у вибори в інших країнах і спробах підірвати європейські демократії. У США триває розслідування ймовірного втручання Росії у вибори 2016 року. Москва відкидає причетність російської влади до кібератак.

XS
SM
MD
LG