Доступність посилання

ТОП новини

У Великій Британії можуть заборонити куріння до 15 років


Проєкт закону про повну заборону куріння до 15-річного віку, запропонований британським премʼєром Ріші Сунаком, пройшов 16 квітня перше голосування в парламенті країни. Десятки однопартійців премʼєра голосували проти. Як повідомляє Reuters, серед опонентів найсуворішої у світі заборони на куріння – члени Консервативної партії та колишні голови британського уряду Ліз Трасс та Борис Джонсон. Держава не має втручатися в особисте життя громадян, заявив Джонсон.

За проєкт закону проголосували 383 депутати, проти були 67. Це означає, що процедуру ухвалення закону буде продовжено.

Британські законодавці мають право так званого вільного голосування, що означає для них можливість не дотримуватись однієї позиції зі своїми однопартійцями.

Серед 57 консерваторів, які голосували проти законопроєкту, був і міністр торгівлі та бізнесу Кемі Баденох. Це стало для прем’єра ще одним сильним ударом. Раніше очільник уряду вже зазнавав критики, — наприклад, у питанні захисту клімату чи в рішеннях у галузі оборони.

Закон про заборону куріння дітям та підліткам до 15 років належить до головних політичних ініціатив Сунака перед загальними виборами, запланованими на кінець року. Опитування свідчать, що на них уперше за багато років може перемогти Лейбористська партія.

Форум

XS
SM
MD
LG