Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи в Криму: Міноборони України «нагадує про правила пожежної безпеки»


Міністерство оборони України прокоментувало вибухи на військовому аеродромі у Новофедорівці в окупованому Криму.

«Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях», – зазначає пресслужба відомства.

Міністерство припускає, що Росія може використати пожежу в інформаційній війні.

Читайте також: «Нагадування, чий Крим» – Верещук про вибухи в Новофедорівці

«Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК». Принагідно звертаємо увагу, що одяг з бавовни дуже гігієнічний», – йдеться в повідомленні.

«Бавовною» в українському сегменті соцмереж називають вибухи на окупованих територіях та в Росії, про які російські медіа часто повідомляють як про «хлопки».

Раніше міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, коментуючи вибухи в Новофедорівці, назвала їх нагадуванням того, «чий Крим».

Американське видання The New York Times зацитувало неназваного українського військового високопосадовця, який визнав, що до вибухів причетні українські збройні сили. За його словами, з цього аеродрому злітали літаки, які завдавали ударів по півдню України, а для атаки на нього використали обладнання «ексклюзивно українського виробництва», хоча він не уточнив, яке саме.

Раніше локальні медіа повідомили про вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки, в окупованому Криму. Міністерство оборони Росії заявило про «детонацію кількох авіаційних боєприпасів».

XS
SM
MD
LG