Доступність посилання

ТОП новини

У розвідці підтвердили факт вибуху автомобіля депутата Ковальова


Після початку широкомасштабної війни Олексій Ковальов (на фото) поїхав на окуповану армією РФ Херсонщину, бо там, за його словами, у нього бізнес і виборці
Після початку широкомасштабної війни Олексій Ковальов (на фото) поїхав на окуповану армією РФ Херсонщину, бо там, за його словами, у нього бізнес і виборці

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов підтвердив факт вибуху автомобіля колишнього «слуги народу» депутата Олексія Ковальова на окупованій Херсонщині.

«Я можу підтвердити, що була здійснена певна дія. Автомобіль точно підірвано. В якому стані перебуває цей колаборант та зрадник, ми з’ясовуємо», – сказав Буданов в ефірі національного телемарафону.

Раніше сьогодні джерело в правоохоронних органах повідомило Радіо Свобода, що «смерть» депутата Олексія Ковальова на окупованій Херсонщині, попередньо, є «фейком». Водночас правоохоронці відмовилися офіційно коментувати дані про можливу «загибель» колишнього «слуги народу».

Інформацію про те, що народний депутат Олексій Ковальов нібито «загинув» в результаті вибуху автомобіля на окупованій території Херсонщини поширив 22 червня Євген Шевченко, відомий як «агент НАБУ».

Олексій Ковальов був обраний народним депутатом у 2019 році як мажоритарник на одному із округів Херсонської області. У парламенті він входив до фракції «Слуга народу» та був членом комітету з питань фінансів, податкової і митної політики.

Наприкінці 2021 року Ковальов заявив, що набув у власність «4 канал».

Після початку широкомасштабної війни він поїхав на окуповану російськими військами територію Херсонської області. У коментарі «Схемам» (Радіо Свобода) Ковальов заявив, що зробив це через виборців і власний бізнес, а також наголосив, «не зраджував інтересів держави» і «в будь-який момент може повернутися та надати будь-які пояснення будь-якому правоохоронному органу».

Пізніше Ковальова виключили із парламентської фракції «Слуга народу».

При цьому він все ще залишається народним депутатом. Верховна Рада може позбавити його мандату, якщо він сам попросить про це через особисту заяву (як це було у випадку з Іллею Кивою), або ж, якщо суд винесе щодо нього обвинувальний вирок (8 червня Державне бюро розслідувань повідомило, що ще у квітні генеральна прокурорка порушила кримінальне провадження щодо народного депутата Олексія Ковальова).

XS
SM
MD
LG