Доступність посилання

ТОП новини

Буданов розповів, що Україні потрібно для досягнення перелому у війні


Кирило Буданов каже, що ресурси Росії насправді обмежені, вона не готова до довготривалих бойових дій.
Кирило Буданов каже, що ресурси Росії насправді обмежені, вона не готова до довготривалих бойових дій.

Україні для того, щоб досягти перелому у війні, потрібне інтенсивніше постачання озброєння. Про це в інтерв'ю Голосу Америки заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

«Це інтенсифікація постачання озброєння. Саме інтенсифікація. Тому що озброєння іде, але темпи і обсяги не є достатніми для перелому. Станом на зараз. Тобто потрібно більше», – сказав він.

За його словами, здебільшого йдеться про те озброєння, що вже поставляється, а також про штурмову авіацію.

«На мою думку, нам потрібна штурмова авіація. F16 і тому подібні платформи вони не є штурмовою авіацією. Штурмова авіація, в США це, перш за все, літаки А10, Thunderbolt II. Так само це армійська авіація, але це ударні гелікоптери типу AН64 і так далі. Це повітряні платформи призначені для завдавання ударів по землі», – вважає керівник ГУР.

Читайте також: Тренувати українців на F-16 потрібно вже зараз – конгресмен Маккол

Крім того, Буданов зауважив, що ресурси Росії насправді обмежені, вона не готова до довготривалих бойових дій.

Росія не готова на довготривалі бойові дії. Це я вам кажу як керівник розвідувального органу. Вони всіляко показують, що вони готові там, «війна на десятиліття», але насправді їх ресурси досить обмежені. І в часі і в обсягах. І вони про це чудово знають», – додав він.

24 лютого минулого року Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі. Україна чинить запеклий опір. За даними Генштабу ЗСУ, Росія за рік випустила майже п’ять тисяч ракет по території України.

Кремль заперечує загарбницьку війну проти України і називає дії російських військових «спецоперацією», метою якої є «демілітаризація і денацифікація України».

XS
SM
MD
LG