Доступність посилання

ТОП новини

Видання Central Banking визнало Нацбанк України центробанком року


За висновками редакції, вона вирішила відзначити «надзвичайний успіх українського центробанку у зберіганні стабільності під час екстремального шоку» російського вторгнення
За висновками редакції, вона вирішила відзначити «надзвичайний успіх українського центробанку у зберіганні стабільності під час екстремального шоку» російського вторгнення

Американське видання Central Banking присудило Національному банку України нагороду «Центральний банк року» – про це повідомило саме медіа та пресслужба НБУ 13 березня.

За висновками редакції, вона вирішила відзначити «надзвичайний успіх українського центробанку у зберіганні стабільності під час екстремального шоку» російського вторгнення.

У статті з нагоди відзнаки Central Banking перераховує виклики, з якими НБУ стикався протягом попереднього року, а також вказує на те, що установа має справу з непевністю, з якою «мало хто наразі стикався».

«(НБУ – ред.) відіграв критичну роль у збереженні фінансової системи в умовах надзвичайної напруги та прямих кібератак іншої держави. Незважаючи на значний тиск, він фінансував національну оборону України, зберігаючи при цьому значну міру макроекономічної стабільності. Працівники НБУ впоралися з вторгненням у свою країну зі стійкістю, командною роботою та винахідливістю», – йдеться в матеріалі.

Читайте також: СБУ підтвердила розгляд звернень білорусів про розблокування рахунків в Україні, але є нюанс

Голова правління Нацбанку Андрій Пишний подякував за нагороду, назвавши її «честю для команди, яка з перших обстрілів моторошного ранку 24 лютого і до сьогодні надійно тримає фінансовий фронт».

У жовтні 2022 року Нацбанк змінив керівника – замість Кирила Шевченка його очолив Андрій Пишний, який раніше очолював Ощадбанк.

До річниці повномасштабного вторгнення Росії 23 лютого Національний банк України випустив пам’ятну банкноту «Пам’ятаємо! Не пробачимо!».

XS
SM
MD
LG