Доступність посилання

ТОП новини

Череватий: на Лимано-Куп’янському напрямку створена «потужна оборона»


Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної гаубиці М109 по російських позиціях на Донеччині, 7 серпня 2023 року
Українські військовослужбовці ведуть вогонь із самохідної гаубиці М109 по російських позиціях на Донеччині, 7 серпня 2023 року

На Лимано-Куп’янському напрямку українські війська побудували «потужну оборону», а через українські удари та відсіч противник змушений перегруповуватися. Про це в ефірі Радіо Свобода – програмі Свобода Live – заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Безперечно, там побудована потужна оборона. І те, що йдуть штурми ворога на спад поки що, вони перегруповуються, вони змушені під нашими ударами і потужною відсіччю, яку ми там їм надали, перегруповуватися, щоб і надалі намагатися атакувати. Учора була буквально тільки одна атака на цьому напрямку, а сьогодні – чотири», – розповів він 16 серпня.

За його словами, на цьому напрямку противник активно використовує артилерію та авіацію.

«Використовує ворог активно артилерію. 541 раз завдав удар на Лимано-Куп’янському напрямку по наших позиціях. Більше він тут використовує авіацію. 15 авіанальотів бойових гелікоптерів та штурмових літаків», – додав речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Череватий також детальніше розповів про роботу командувача Сухопутних військ Олександра Сирського на Лимано-Куп’янському напрямку.

«Детально вникнув в ситуацію, заслухав всіх, хто відповідає за ключові напрямки, командирів, дав методичні поради, посилив, де необхідно вогневими засобами наші підрозділи, переконався в побудові надійних ліній оборони, в постачанні логістичних шляхів, доставці боєприпасів, евакуації наших поранених і такі інші речі, які пов’язані з посиленням оборони», – повідомив він.

16 серпня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що противник «штурмовими загонами намагається прорвати оборону наших військ, маючи на меті блокування, а згодом і захоплення Куп’янська». Він також повідомив про ухвалення низки «важливих рішень, які забезпечать надійність оборони».

Читайте також: «Другий Бахмут»: навіщо Росія кидає «афганське угруповання» на Куп’янськ

10 серпня місцева влада оголосила про початок обов’язкової евакуації жителів 37 населених пунктів Куп’янського району Харківської області. Останнім часом, як повідомлялося, посилилися обстріли з боку армії Росії.

XS
SM
MD
LG