Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров запросив міжнародні організації взяти участь у «марші на Крим»


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав представників міжнародних організацій взяти участь в акції «Світ – проти насильства і окупації. Марш гідності» планують провести 3 травня. Про це Чубаров сказав під час засідання Ради безпеки ООН 6 березня, повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим Реалії.

«Метою є сприяння міжнародним організаціям, зокрема ООН, ОБСЄ, Раді Європи, в реалізації ними ж ухвалених рішень на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, забезпечивши тим самим дотримання прав і свобод кримськотатарського народу, етнічних українців – усіх громадян України, які проживають в Криму, незалежно від їхньої національності. Таким чином, ми запрошуємо представників національних парламентів, членів парламентських асамблей міжнародних організацій 3 травня взяти участь у марші», – сказав Чубаров.

22 січня Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що 2 травня цього року кримські татари планують масово перетнути адмінкордон із анексованим Кримом в пункті пропуску «Чонгар».

6 грудня 2019 року Рефат Чубаров анонсував підготовку і проведення ходи з материкової частини України до анексованого Росією Криму. За словами голови Меджлісу, організатори мають намір також звернутися до низки країн і міжнародних організацій, щоб вони взяли участь в марші. Чубаров додав, що вже створено штаб, склад якого назвуть після консультацій, а дата акції буде відома пізніше, бо підготовка «може зайняти не один і не два місяці».

XS
SM
MD
LG