Доступність посилання

ТОП новини

Число померлих від COVID-19 у Європі наближається до 300 тисяч – Reuters


Число померлих від коронавірусної інфекції в Європі наближається до 300 тисяч, повідомляє 10 листопада агенція Reuters. Влада в багатьох країнах побоюється, що з приходом зими відбудеться зростання смертності і заражень.

За підрахунками фахівців, у Європі, на частку якої припадає лише 10 відсотків світового населення, зафіксована приблизно чверть від загального глобального числа заражень і стільки ж від рівня летальних випадків – 50 мільйонів 700 тисяч і один мільйон 200 тисяч випадків у світовій статистиці відповідно.

За останній тиждень добовий приріст інфікованих COVID-19 у всіх європейських країнах становив 280 тисяч. Це на 10 відсотків більше, ніж тижнем раніше, і від кількості нових хворих по всьому світу на Європу припадає приблизно половина.

У Євросоюзі найбільші цифри зростання смертності та заражень нині у Франції (населення близько 67 мільйонів людей). За добу там реєструється понад 48 з половиною тисяч нових випадків. Влада Парижа повідомила, що в палатах інтенсивної терапії використовується вже понад 90 відсотків потужностей. У Бельгії та Нідерландах, де також складна ситуація з розміщенням тяжкохворих пацієнтів, частину хворих перевозять до Німеччини.

Франція разом із Іспанією, Італією та Росією повідомляє про сотні померлих від коронавірусної інфекції щодня. Найбільше на європейській території летальних випадків у Великій Британії – близько 49 тисяч з початку пандемії. На ці п’ять країн припадають три чверті від загального числа смертей в Європі.

Reuters вказує, що після повідомлень про потенційну ефективність вакцини компанії Pfizer надії на поліпшення ситуації зросли. Але навряд чи варто очікувати масової доступності цього нового препарату до 2021 року.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG