Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК зареєструвала Рудика народним депутатом від 198-го округу


Сергій Рудик обійшов кандидатку від «Слуги народу» Наталію Дяченко
Сергій Рудик обійшов кандидатку від «Слуги народу» Наталію Дяченко

Центральна виборча комісія заявляє, що зареєструвала народним депутатом від 198 округу Сергія Рудика, якому в день початку роботи Верховної Ради 9 скликання не видали посвідчення парламентаря. Про це ЦВК повідомила 11 листопада.

«Розглянувши відповідні документи, Комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в одномандатному виборчому окрузі № 198 Рудика Сергія Ярославовича, 1970 року народження, проживає в місті Корсунь-Шевченківський Корсунь-Шевченківського району Черкаської області, безпартійного, самовисування», – йдеться в заяві комісії.

Читайте також: Зеленський отримав лояльну ЦВК, але «без бонусів» (огляд преси)

5 листопада ЦВК заявила, що встановила результати виборів у спірному 198-му окрузі. Згідно з протоколом, обраним народним депутатом визнали самовисуванця Сергія Рудика.

На виборах Рудик обійшов кандидатку від «Слуги народу» Наталію Дяченко. Однак 29 серпня, в день початку роботи парламенту, апарат парламенту відмовив йому у видачі посвідчення. Рудик викликав через це поліцію і сказав, що відмову у реєстрації йому пояснили наявним листом від ЦВК. Згодом у ЦВК тодішнього складу пояснили ситуацію тим, що суд скасував постанову про реєстрацію його народним депутатом.

Позачергові вибори до Верховної Ради відбулися 21 липня.

XS
SM
MD
LG