Доступність посилання

ТОП новини

Данілов: Україна не визнає вибори президента Росії


Також, говорячи про підготовку Росією незаконних виборів на окупованих українських територіях, секретар Ради нацбезпеки і оборони назвав це «фарсом»
Також, говорячи про підготовку Росією незаконних виборів на окупованих українських територіях, секретар Ради нацбезпеки і оборони назвав це «фарсом»

Україна не визнаватиме виборів президента Росії, адже у країні «ніяких виборів вже давно немає», заявив в коментарі Радіо Свобода секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

«Всі цивілізовані країни не мали б визнавати ці вибори в Росії. Але тут є велике питання, що всі інституції побудовані до Другої світової війни і жили в одній системі координат, а зараз вся ця система координат змінилась. Після закінчення «холодної війни» нової не побудували. Не розумію, що країна-терорист робить у Раді безпеці, люди, які вбивають дітей, з ними жодна країна світу не має вести жодної розмови», – розповів Данілов.

Голосування на виборах президента Росії відбудеться з 15 до 17 березня 2024 року. Вибори в Росії незалежні спостерігачі й експерти зазвичай оцінюють як невільні й нечесні. Влада регулярно втручається у виборчий процес, ускладнює доступ для опозиції, створює переваги провладним кандидатам, у низці випадків йдеться і про прямі фальсифікації.

Читайте також: Мецола розповіла, чи визнаватиме Європарламент результати виборів президента Росії

Говорячи про підготовку Росією незаконних виборів на окупованих українських територіях, секретар Ради нацбезпеки і оборони назвав це «фарсом».

«Ми спокійно ставимось до цього, за можливості робимо певні заходи і не збираємося нічого визнавати. Не знаємо, що там вони вигадують, але як громадяни з українськими паспортами можуть обирати?», – сказав Радіо Свобода Олексій Данілов.

Наприкінці лютого стало відомо, що на окупованій частині Запорізької області підконтрольна Росії адміністрація почала проводити незаконне дострокове голосування на виборах президента Росії.

ЦВК Росії ухвалила рішення, що незаконне дострокове голосування буде проведено на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Окуповані регіони України виборча комісія визнала «важкодоступними». Незаконні вибори у Херсонській, Донецькій і Луганській областях почнуться пізніше, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Верховна Рада під час пленарного засідання 14 березня ухвалила звернення до іноземних урядів та парламентів, а також міжнародних організацій, в якому закликала засудити проведення Росією незаконних виборів на тимчасово окупованій території України.

Форум

XS
SM
MD
LG