Доступність посилання

ТОП новини

Зерновий коридор: Данілов заявив, що Київ розглядає звернення до партнерів та ООН для створення гуманітарних конвоїв


Олексій Данілов каже, що вкрай важливо, щоб українська інфраструктура на Чорному морі працювала
Олексій Данілов каже, що вкрай важливо, щоб українська інфраструктура на Чорному морі працювала

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна розглядає питання щодо звернення до партнерів та ООН задля створення гуманітарних конвоїв у контексті забезпечення зернового коридору.

«Якщо вони на сьогодні не будуть давати можливості забезпечити продуктами харчування країни, які цього потребують, то питання штучного голоду – це питання часу. Ми наполягаємо на тому, щоб ООН максимально долучилася. Один з варіантів – створення гуманітарних конвоїв, які під охороною відповідних засобів ураження мають рухатися», – сказав він ефірі національного телемарафону.

«Нам вкрай важливо, щоб наша інфраструктура на Чорному морі працювала і була недоторканою. Робимо все від нас залежне для того, щоб так і сталося. Щоб все було захищене. На тих засіданнях, які проводив президент, розглядається питання щодо звернення до партнерів, ООН для створення гуманітарних конвоїв, які забезпечать безпеку», – додав Данілов.

Читайте також: РФ свідомо завдає ударів по інфраструктурі зернової ініціативи – Зеленський

Російські війська в ніч на 19 липня завдали удару по півдню України, випустивши понад 60 повітряних цілей. Українські сили ППО знищили 13 «Калібрів», одну ракету Х-59 та 23 БПЛА. На Одещині війська РФ цілили в об’єкти інфраструктури, зокрема у зерновий та олійний термінали. Є також повідомлення про влучання в інфраструктурний об’єкт на Житомирщині та обстріли Миколаївщини. 12 людей постраждали на Одещині і двоє – на Миколаївщині.

Як уточнив міністр аграрної політики і продовольства Микола Сольський, російської атаки зазнали зернові термінали та портова інфраструктура в портах Одеса та Чорноморськ. У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантажене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому, додав міністр.

XS
SM
MD
LG