Доступність посилання

ТОП новини

ДБР провело слідчий експеримент у справі розстрілів на Інститутській в лютому 2014 року


Спецпризначенці з автоматами Калашникова і снайперською гвинтівкою ведуть вогонь по учасниках протесту. Київ, 20 лютого 2014 року
Спецпризначенці з автоматами Калашникова і снайперською гвинтівкою ведуть вогонь по учасниках протесту. Київ, 20 лютого 2014 року

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань провели слідчий експеримент у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів та організації умисних вбивств протестувальників 20 лютого 2014 року, повідомила пресслужба ДБР у середу.

«Відбулися слідчі дії на вулиці Інститутській у місті Києві. Мета експерименту – встановлення найбільш імовірного сектору, з якого були здійснені постріли у потерпілого учасника Майдану працівниками правоохоронних органів з наявної у них нарізної табельної вогнепальної зброї. Для підтвердження даних, отриманих під час слідчого експерименту, будуть призначені комплексні балістична та судово-медична експертизи», – йдеться в повідомленні ДБР.

У відомстві зазначили, що найближчими днями відбудуться додаткові слідчі експерименти з участю потерпілих та свідків на майдані Незалежності, вулицях Інститутській та на Хрещатику.

«ДБР активізувало роботу із завершення всіх слідчих дій для перевірки і уточнення відомостей та встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень під час Революції гідності», – повідомили в ДБР.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило, що у провадженні спеціального підрозділу з розслідування «справ Майдану» станом на кінець лютого перебуває 51 провадження.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення тодішньої влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів. 20 лютого 2014 року стало одним із найкривавіших днів протистояння.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану потерпіли 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, із 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG