Доступність посилання

ТОП новини

ДБР має кримінальні провадження, де фігурує прізвище Луценка – Труба


Роман Труба, директор Державного бюро розслідувань
Роман Труба, директор Державного бюро розслідувань

Державне бюро розслідувань має кримінальні провадження, в яких є прізвище колишнього генерального прокурора України. Про це в ефірі програми «Ваша Свобода» заявив директор ДБР Роман Труба.

«У нас є кримінальні провадження, де учасником чи можливим учасником, особою, яку необхідно допитати, фігурує прізвище Луценка», – сказав Труба.

«Відкриття кримінального провадження – це є реєстрація повідомлення чи заяви в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. І відкриття не свідчить про причетність особи до вчинення чи відповідно до невчинення злочину. І на цьому етапі слідчі ДБР виконують суто технічну роботу і не впливають на цей процес. Наступний етап – це проведення розслідування, зібрання достатніх доказів і встановлення об’єктивних обставин. Саме цей етап, де слідчий повинен бути максимально професійний, оскільки лише від його слідчих дій залежить в подальшому кінцевий результат у кримінальному провадженні», – додав керівник ДБР.

Раніше цього місяця колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко розкритикував рішення Державного бюро розслідувань про відкриття проти нього кримінального провадження.

Речниця ДБР Анжеліка Іванова в коментарі Радіо Свобода 1 жовтня підтвердила, що Державне бюро розслідувань України відкрило кримінальне провадження стосовно колишнього генерального прокурора Юрія Луценка

За її словами, провадження зареєстроване за заявою народного депутата України «щодо можливого вчинення кримінального правопорушення колишнім генпрокурором за попередньою змовою з іншими особами, а саме – зловживання службовим становищем шляхом сприяння незаконному зайняттю гральним бізнесом».

Луценко працював на посаді генерального прокурора у 2016–2019 роках. Верховна Рада звільнила його 29 серпня. За словами речниці Луценка Лариси Сарган, наразі він виїхав до Великої Британії для вивчення англійської мови.

XS
SM
MD
LG