Доступність посилання

ТОП новини

Денісова обіцяє «вжити заходів», якщо до заарештованого в Криму Приходька не пустять священника


Денісова вкотре звернулася до своєї російської колеги
Денісова вкотре звернулася до своєї російської колеги

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова направила своїй російській колезі Тетяні Москальковій звернення щодо забезпечення допуску до заарештованого в окупованому Росією Криму проукраїнського активіста Олега Приходька архієрея Климента і рідних.

«У разі, якщо російська окупаційна влада продовжить ігнорувати норми міжнародного права та не допустить архієрея до Олега Приходька, мною будуть вжиті відповідні заходи реагування», – мовиться у повідомленні Денісової, де йдеться зокрема про зустріч з Климентом.

В офісі російського омбудсмена поки не повідомляють, чи отримували звернення Денісової. Коментарі Москалькової з цього приводу відсутні.

Раніше в підконтрольному Росії Київському районному суді Сімферополя продовжили арешт Приходькові. Він буде перебувати в СІЗО до 10 квітня.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове звинувачення в «незаконному придбанні, передачі, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

Адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив 5 лютого, що Олега Приходька також звинуватили в плануванні вибуху в будівлі генерального консульства Росії у Львові.

Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за статтею «незаконне позбавлення волі» через арешт активіста в анексованому Криму.

XS
SM
MD
LG