Доступність посилання

ТОП новини

Двоє загиблих і двоє поранених українських військових в бою біля Кримського на Донбасі – штаб


Двоє українських військових загинули, двоє зазнали поранень в ході бою поблизу населеного пункту Кримське вдень 28 липня, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Штаб інформує, що підтримувані Росією бойовики, використовуючи режим припинення вогню, силами диверсійно-розвідувальної групи у складі до 15 осіб здійснили спробу захопити позиції одного з українських підрозділів у районі населеного пункту Кримське.

«Але на перешкоді їхнім намірам стали наші захисники, які виконували завдання на спостережному посту та прийняли бій з майже вчетверо переважаючим противником. Стійким утриманням займаних позицій, вони забезпечили підхід резервної групи наших підрозділів на чолі з командиром роти», – йдеться у повідомленні штабу української воєнної операції на сході.

Отримавши відсіч, бойовики вдалися до відходу під прикриттям своєї артилерії, проте їхній відхід був відрізаний вогнем мінометного підрозділу Об’єднаних сил. За даними українських військових, бойовики зазнали значних втрат – до чотирьох вбитими та шести пораненими.

«Об’єднані сили дотримуються Мінських домовленостей та режиму припинення вогню, але сьогодні ще раз нагадали російсько-окупаційним військам, що у разі загрози життю наших військовослужбовців, готові дати жорстку та неминучу відсіч», – наголошують у штабі.

Загалом 28 липня від 7-ї до 18-ї години підтримувані Росією бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню – стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населених пунктів Кримське, Авдіївка, Павлопіль та Лебединське, зазначається у вечірньому зведенні штабу ООС.

Читайте також: Представники «нормандської четвірки» у Берліні говорили про миротворців ООН для Донбасу – МЗС

У підконтрольному Росії угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі околиць Докучаєвська, що спричинило пожежу на території сільгосппідприємства, жертв і постраждалих немає. Впродовж минулої доби в «ДНР» нарахували чотири випадки порушення режиму припинення вогню.

У підконтрольному Росії угрупованні «ЛНР» не інформують про бойові дії 28 липня.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG