Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: минулої доби на Донбасі було 2 обстріли, з початку поточної – жодного


Двоє військових упродовж 13 березня були поранені на Донбасі
Двоє військових упродовж 13 березня були поранені на Донбасі

Підтримувані Росією бойовики минулої доби двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі, нова доба почалася без обстрілів, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил у Facebook.

Згідно з повідомленням, у середу бойовики обстріляли території біля Авдіївки і Мар’їнки, через це двоє військових ЗСУ були поранені.

«Жоден обстріл підрозділів Об'єднаних сил не залишився без адекватної відповіді вогнем», – повідомили у штабі.

Бойовики з угруповання «ДНР» про обстріли не повідомляють, в угрупованні «ЛНР» звинувачують ЗСУ в чотирьох обстрілах територій, захоплених бойовиками на Луганщині.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції 7 березня Україна домовилася про оголошення нового режиму тиші на Донбасі з 00:00 8 березня.

Перед цим Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголошувала про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG