Доступність посилання

ТОП новини

«Донбас» Лозниці отримав премію Української кіноакадемії як найкращий фільм


Кадр із фільму Сергія Лозниці «Донбас»
Кадр із фільму Сергія Лозниці «Донбас»

Стрічка Сергія Лозниці «Донбас» отримала премію української кіноакадемії «Золота дзиґа» як найкраший фільм, а сам він був відзначений як найкращий режисер та сценарист цього року.

Сценарій фільму «Донбас»​ заснований на документальних матеріалах. У ньому розповідають про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – «люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами».

Премію глядацьких симпатій цього року отримав фільм “DZIDZIO перший раз”режисерів Михайла Хоми та Тараса Дроня, а найкращим документальним фільмом визнали «Міф» режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія.

«Золоту дзиґу» за найкращу чоловічу роль отримав Олег Москаленко (за роль Германа у фільмі «Дике поле» Ярослава Лодигіна), а Ірма Вітовська була відзначена за найкращу роль у стрічці «Брама» Володимира Тихого. За найкращі роль другого плану нагороду отримали Володимир Ямненко та Віталіна Біблів.

Церемонія вручення нагороди «Золота дзиґа» пройшла 19 квітня у Києві. Цього року це відбувалося втретє. До участі у конкурсі приймались фільми, прем’єри яких відбувалися протягом минулого року. Перелік лауреатів журі оголосило 19 березня.

2018-го року у номінації «найкращий фільм» перемогли «Кіборги».

Українська кіноакадемія – об'єднання фільммейкерів, створення котрого було ініційовано Одеським міжнародним кінофестивалем в 2016 році.

XS
SM
MD
LG