Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про 3 обстріли від початку доби 19 квітня на Донбасі


Бойових втрат серед українських військових за поточну добу немає, додали у пресцентрі
Бойових втрат серед українських військових за поточну добу немає, додали у пресцентрі

Підтримувані Росією бойовики від початку доби 19 квітня три рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, повідомили у пресцентрі операції Об’єднаних сил. Дані наведені станом на 7:00 19 квітня.

За повідомленням, неподалік селища Південне бойовики відкривали вогонь із мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів та зенітних установок, біля Майорська – здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а в районі населеного пункту Зайцеве – здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед українських військових за поточну добу немає, додали у пресцентрі.

Минулої доби на Донбасі зафіксували вісім порушень тиші, один український військовий загинув, ще один був поранений внаслідок обстрілів.

У підтримуваних Росією угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілах. Обидва угруповання нічого не згадують про свої можливі втрати.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

На цей час, за повідомленнями, внаслідок обстрілів противника й підривів на вибухових пристроях протягом нинішнього перемир’я загинули принаймні 35 українських військовослужбовців (із них близько 28 лише протягом цього року), ще понад 85 були поранені чи зазнали бойових травм.

Відео обстрілу українських військових під Горлівкою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:47 0:00
XS
SM
MD
LG