Доступність посилання

ТОП новини

Тіло загиблого на Донбасі військового повернули з непідконтрольної території – ООС


Український солдат в окопі на передовій позиції української армії під Золотим-4, Луганська область, лютий 2020 року
Український солдат в окопі на передовій позиції української армії під Золотим-4, Луганська область, лютий 2020 року

Тіло загиблого українського військового повернули з непідконтрольної Україні території Донецької області, повідомив штаб української Операції об’єднаних сил.

«Сьогодні, 15 липня відбулося повернення з тимчасово окупованої території тіла військовослужбовця Збройних сил України, який загинув 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве. Наразі триває підготовка до транспортування тіла воїна до місця поховання та проведення ритуалу вшанування полеглого українського Героя», – заявили в ООС.

13 липня штаб Операції об’єднаних сил повідомив, що російські гібридні сили обстріляли групу українських військових, які мали евакуювати тіло загиблого під селом Зайцеве. Внаслідок обстрілу один військовий медик загинув, один військовий зазнав поранення, ще один – був травмований. В угрупованні «ДНР» стверджують, що військові підірвалися на мінах.

14 липня командир 35-ї бригади полковник Микола Палас повідомляв, що військові ведуть переговори про пошук пораненого сержанта та тіла загиблого бойового медика. За даними Донбас.Реалії (проєкту Радіо Свобода), станом на 15 липня вони досі залишаються на полі бою.

Прокуратура Донецької області почала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак та заступник керівника Офісу президента Андрія Єрмака Роман Машовець поїхали на місце подій.

XS
SM
MD
LG