Доступність посилання

ТОП новини

Звільнений дипломат влаштував бійку в посольстві Афганістану в Римі


До посольства в Римі довелося викликати італійську поліцію
До посольства в Римі довелося викликати італійську поліцію

Посольство Афганістану в Римі повідомило 5 січня, що було змушене викликати італійську поліцію на допомогу після того, як звільнений афганський дипломат напав на посла.

Як заявили в посольстві, колишній дипломат, ідентифікований як Мохаммад Фагім Кашаф, увійшов до будівлі посольства днем раніше, стверджуючи, що його призначила послом адміністрація угруповання «Талібан», яке захопило владу в Кабулі в серпні минулого року.

У заяві дипломатичного відомства йдеться, що Кашаф «напав на посла у присутності співробітника посольства, але посол захистився і викликав італійську поліцію».

Зазначається, що Кашафа в супроводі поліції вивели з посольства.

Читайте також: Гані в інтерв’ю BBC пов’язав повалення свого уряду в Кабулі з мирною угодою Трампа й талібів

Посольство в Італії, як і багато інших дипломатичних представництв Афганістану, залишається в непевному стані. Більшість співробітників все ще лояльні до підтримуваного Заходом уряду, поваленого «Талібаном».

Згідно з заявою, Кашаф нещодавно втратив роботу через «недотримання національних цінностей і цінностей Ісламської Республіки Афганістан». Ісламська Республіка Афганістан – це міжнародно визнана назва країни, яку таліби називають «Ісламським Еміратом Афганістан».

У Кабулі речник міністерства закордонних справ уряду, створеного «Талібаном», заперечив призначення Кашафа послом, але також заявив, що його не звільняли.

Читайте також: США: Блінкен призначив представниць із підтримки прав жінок у Афганістані

Абдул Кахар Балхі сказав, що записи міністерства показують, що Кашаф був призначений першим секретарем посольства в Римі в грудні 2020 року за контрактом, дійсним до грудня наступного року.

«Але міністерство також не призначало його послом посольства Афганістану в Римі. Контракт Кашафа є дійсним, і його розірвання є незаконним», – йдеться в заяві Балхі.

Уряд під керівництвом «Талібану», який не визнається жодною країною, не призначав нових дипломатичних представників до більшості афганських дипломатичних місій за кордоном.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG