Доступність посилання

ТОП новини

США: Блінкен призначив представниць із підтримки прав жінок у Афганістані


«Ми бажаємо мирного, стабільного та безпечного Афганістану, де всі афганці зможуть жити та процвітати», – заявив державний секретар США
«Ми бажаємо мирного, стабільного та безпечного Афганістану, де всі афганці зможуть жити та процвітати», – заявив державний секретар США

Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен оголосив про призначення двох жінок, які керуватимуть зусиллями США з підтримки афганських жінок, дівчат і прав людини.

Як повідомив Державний департамент 29 грудня, його очільник призначив Ріну Амірі на роль спеціальної посланниці з питань афганських жінок, дівчат і прав людини, а Стефані Фостер — новою старшою радницею з питань жінок і дівчат у зусиллях з переселення з Афганістану.

За словами державного секретаря, Амірі – афганська вчена та експертка з медіації – «працюватиме над питаннями, які мають критичне значення для мене, цієї адміністрації та національної безпеки США: права людини та основні свободи жінок, дівчат та інших загрожених груп у всьому їхньому розмаїтті».

Читайте також: Таліби заборонили жінкам в Афганістані самостійно подорожувати на великі відстані

Фостер тим часом працюватиме в команді координатора Державного департаменту з питань переселення з Афганістану (CARE).

«Ми бажаємо мирного, стабільного та безпечного Афганістану, де всі афганці зможуть жити та процвітати в політичній, економічній та соціальній інклюзивності», – додав Блінкен у своїй заяві.

Таліби взяли під контроль територію в Афганістані у серпні 2021 року. Вони визнані терористичною організацією у багатьох країнах світу. «Талібан» оголосив Афганістан «Ісламським Еміратом», світська влада в якому перебуватиме під релігійним контролем.

Угруповання після приходу до влади заборонило жінкам займатися спортом. Здобувати освіту жінки можуть лише окремо від чоловіків.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG