Доступність посилання

ТОП новини

У Святогірську та Лимані під час ексгумації виявили 120 тіл – МВС


У звільнених населених пунктах Донеччини поліція виявила 35 місць поховань, з них три – масові. Одне у Святогірську, інші – в Лимані. Фото ілюстративне
У звільнених населених пунктах Донеччини поліція виявила 35 місць поховань, з них три – масові. Одне у Святогірську, інші – в Лимані. Фото ілюстративне

На деокупованих територіях Донеччини поліція ексгумувала понад 120 тіл, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

За даними відомства, 64 з 120 – цивільні люди, зокрема, 32 чоловіки, 29 жінок, стать ще трьох осіб не встановлено.

У МВС повідомляють, що у звільнених населених пунктах поліція виявила 35 місць поховань, з них три – масові. Одне – в Святогірську, де було захоронено 7 людей (6 жінок та 1 особа). Інші – на кладовищі в Лимані. У братській могилі поховано кілька десятків військовослужбовців ЗСУ, а в іншій – більше сотні цивільних.

У Лимані тривають розкопки на місцях масового поховання, за тиждень вилучили тіла 56 людей – 22 цивільних жителів і 34 військових.

«Поліцейські виявляють як ознаки природної смерті, так і насильницьких дій. Були ушкодження отримані внаслідок обстрілів або катувань – встановить слідство. Трупи спрямовано на експертизу, за результатами якої буде встановлено причини смерті громадян», – додають в МВС.

На початку жовтня стало відомо, що Україна повернула під свій контроль місто Лиман Донецької області. 8 жовтня у звільненому Лимані почали ексгумацію загиблих під час окупації.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну українські правозахисники в рамках кампанії «Трибунал для Путіна» задокументували 18,5 тисячі випадків воєнних злочинів.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової, цивільної та критичної інфраструктури.

Москва з початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

XS
SM
MD
LG