Доступність посилання

ТОП новини

Регулятор Євросоюзу схвалив вакцину Novavax від COVID-19


Вакцина на основі білка «підтримає кампанії з вакцинації в країнах-членах ЄС під час вирішальної фази пандемії», вважають у EMA
Вакцина на основі білка «підтримає кампанії з вакцинації в країнах-членах ЄС під час вирішальної фази пандемії», вважають у EMA

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало умовну авторизацію вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19 від американської Novavax для використання дорослими.

«Після ретельної оцінки комітет EMA з лікарських засобів для людини (CHMP) консенсусом дійшов висновку, що дані про вакцину є надійними та відповідають критеріям ефективності, безпеки та якості ЄС», – йдеться у заяві регулятора від 20 грудня.

Читайте також: Регулятор ЄС схвалив бустерне щеплення вакциною Moderna

Вакцина на основі білка «підтримає кампанії з вакцинації в країнах-членах ЄС під час вирішальної фази пандемії», вважають у EMA.

Після офіційного схвалення Європейської комісії Novavax стане п’ятою вакциною проти COVID-19, яка буде схвалена для використання в 27 країнах.

EMA вже схвалила для використання в усьому блоці дві мРНК-вакцини – Pfizer-BioNTec і Moderna, а також два вірусних вектори – AstraZeneca і Johnson&Johnson.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG