Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Болгарію якомога швидше розслідувати вбивство розслідувачки


Тіло 30-річної Вікторії Маринової виявив перехожий у міському парку Русе на півночі Болгарії 6 жовтня
Тіло 30-річної Вікторії Маринової виявив перехожий у міському парку Русе на півночі Болгарії 6 жовтня

Європейська комісія закликає Болгарію якомога швидше провести ретельне розслідування вбивства журналістки-розслідувачки Вікторії Маринової і притягнути винних до відповідальності. Про це йдеться у повідомленні в Twitter виконавчого органу Євросоюзу 8 жовтня.

В ЄС наголошують, що «не може бути демократії без вільної преси».

Тіло 30-річної Вікторії Маринової виявив перехожий у парку міста Русе на півночі Болгарії 6 жовтня. Спершу загиблу не могли впізнати, бо при ній не було документів чи мобільного телефона.

Поліція 8 жовтня заявила, що не має доказів того, щоб убивство було пов’язане з професійною діяльністю Маринової. «Йдеться про зґвалтування і вбивство», – заявили в Міністерстві внутрішніх справ.

Вікторія Маринова багато років вела на місцевому приватному телеканалі «ТВН» шоу про стиль життя, вона також була членом керівництва каналу. Кілька місяців тому вона почала вести програму журналістських розслідувань «Детектор». Останній випуск програми був присвячений розслідуванню ймовірної корупції з участю приватних компаній, які нецільовим чином витрачали фінансування від Європейського союзу.

На урядовій нараді чільних силовиків 7 жовтня, яка була запланована раніше, прем’єр-міністр Бойко Борисов пообіцяв, що справа буде розкрита.

Це вже третє за рік вбивство журналіста-розслідувача в ЄС. У жовтні минулого року на Мальті була убита журналістка Дафне Каруана Ґаліція. У лютому цього року в Словаччині вбили журналіста Яна Куціака з нареченою.

XS
SM
MD
LG