Доступність посилання

ТОП новини

Висновки саміту ЄС не передбачають можливості нових санкцій проти Росії


При цьому, за даними кореспондента Радіо Свобода в Брюсселі, раніше формулювання передбачало можливість нових заходів проти Москви
При цьому, за даними кореспондента Радіо Свобода в Брюсселі, раніше формулювання передбачало можливість нових заходів проти Москви

Лідери країн-членів Європейського союзу не передбачили можливості запровадження нових санкцій проти Росії у висновках щодо ситуації в Азовському морі, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

В остаточному тексті схваленої 13 грудня заяви за підсумками саміту ЄС йдеться: «ЄС готовий ухвалити заходи для посилення своєї підтримки постраждалим територіям України».

При цьому, за даними кореспондента Радіо Свобода в Брюсселі, раніше формулювання передбачало можливість нових заходів проти Москви.

Як повідомив голова Євроради Дональд Туск, лідери ЄС також закликали Росію негайно відпустити всіх захоплених українських моряків, повернути Україні кораблі і гарантувати вільний прохід усіх суден Керченською протокою.

Раніше сьогодні лідери ЄС також вирішили продовжити на наступні півроку економічні санкції проти Росії.

25 листопада російські силовики у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях, захопили їх і 24 членів їхніх екіпажів. Троє моряків при цьому були поранені.

Через цей акт агресії, як заявляв спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, США та Європа можуть посилити санкції проти Росії або запровадити нові обмежувальні заходи.

ЄС і агресія Росії щодо України. Нові санкції чи занепокоєння?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:12 0:00

XS
SM
MD
LG