Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: в ЄС вакцинували понад половину дорослого населення


«54,7 відсотка дорослого населення повністю вакциновані або двома дозами, або однією дозою у випадку вакцини Johnson & Johnson»
«54,7 відсотка дорослого населення повністю вакциновані або двома дозами, або однією дозою у випадку вакцини Johnson & Johnson»

В Європейському союзі повідомили, що 200 мільйонів європейців повністю вакциновані від коронавірусного захворювання COVID-19. Це понад половина дорослого населення ЄС. При цьому на літо в Євросоюзі планували досягти рівня вакцинації в 70%, пише агентство AFP.

Представниця Європейської комісії Дана Спінант заявила 22 липня, що на основі останніх даних Європейського центру з контролю захворювань «54,7 відсотка дорослого населення повністю вакциновані або двома дозами, або однією дозою у випадку вакцини Johnson & Johnson».

Вона додала, що 68,4 відсотка дорослих в ЄС отримали першу дозу вакцини.

«Ми зараз серед регіонів світу, які щепили найбільше, але важливо, щоб цей прогрес розподілявся більш збалансовано, щоб не було осередків, де вірус може поширюватися і мутувати», – додала речниця Єврокомісії.

10 липня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС доставив державам-членам достатньо препаратів, щоб вакцинувати щонайменше 70% дорослого населення.
Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG