Доступність посилання

ТОП новини

Колишній керівник «Аерофлоту» закликає «саботувати воєнні дії»


Колишній заступник генерального директора російського перевізника «Аерофлот» Андрій Панов, який залишив Росію, звернувся до керівників російських компаній із закликом «саботувати воєнні дії» в Україні. У колонці у виданні Financial Times він пропонує колегам відкладати чи ігнорувати кожну угоду чи контракт, які підтримують вторгнення чи російську пропаганду.

«Я знаю, що деякі з вас вірять тому, що вам кажуть Кремль та його ЗМІ. Але ви розумні – і ви очолюєте бізнес, будучи добре поінформованими», пише Панов.

Війна, на його думку, є руйнівною для економіки та репутації Росії, а керівники, які підтримують вторгнення в Україну, будуть учасниками воєнних злочинів Москви.

У своїй колонці Панов також описує 5 березня – день, коли він відлітав із Росії. За його словами, при перетині кордону його вперше викликали на співбесіду до окремої кімнати. Після того, як Панов показав квитки і сказав, що відлітає всього на три дні, його відпустили.

Наразі колишній керівник «Аерофлоту» перебуває в Ізраїлі. Раніше в інтервʼю Wall Street Journal він заявив, що неможливо працювати в державній компанії, коли країна настільки змінилася після початку війни.

4 квітня 2022 року до Державної думи, нижньої палати російського парламенту, внесений законопроєкт про кримінальне покарання за виконання іноземних санкцій на території Росії. У разі схвалення документа порушникам загрожуватиме позбавлення волі на строк до 10 років. Кримінальна справа може бути порушена за відмову працювати з російськими компаніями та банками, які потрапили під західні обмежувальні заходи.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG