Доступність посилання

ТОП новини

Facebook і Twitter видалили пов’язані з Росією акаунти, спрямовані на американців


Загалом компанії видалили близько 200 акаунтів і сторінок
Загалом компанії видалили близько 200 акаунтів і сторінок

Соцмережі Facebook і Twitter видалили пов’язані з Росією фейкові акаунти, діяльність яких спрямовувалась на американських користувачів.

12 березня Facebook повідомив, що видалені сторінки були на «ранніх стадіях» створення аудиторії від імені людей у Росії. Їхні публікації стосувалися історії темношкірого населення США, пліток про знаменитостей і моди.

Акаунтами керували з Гани й Нігерії.

Як повідомили у Facebook, їхнє розслідування виявило зв’язки між сторінками і неурядовою організацією в Гані EBLA («Усунення бар’єрів на шляху до визволення Африки»), а також людьми, пов’язаним з діяльністю російського «Агентства інтернет-досліджень», так званої «фабрики тролів», у російському Санкт-Петербурзі.

«Фабрику тролів» неодноразово згадував спецпрокурор США Роберт Мюллер під час розслідування втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року.

Twitter заявив, що видалені аккаунти намагалися посіяти ворожнечу, висвітлюючи такі теми, як раса і громадянські права, але, за повідомленням, вони не сприяли жодному конкретному кандидату чи ідеології.

Загалом компанії видалили близько 200 акаунтів і сторінок.

У лютому голова корпорації Facebook Марк Цукерберг заявив, що адміністратори соціальної мережі щодня видаляють близько мільйона фейкових акаунтів, частина з яких пов’язані з політичними кампаніями різних урядів.

XS
SM
MD
LG