Доступність посилання

ТОП новини

Вміст нафтопродуктів у місці аварії танкера поблизу Одеси в 157 разів перевищує норму – Фірсов


За словами Фірсова, інспектори зможуть назвати більш точні показники забруднення води, коли отримають доступ до судна, що зазнало аварії поблизу берегів Одеси
За словами Фірсова, інспектори зможуть назвати більш точні показники забруднення води, коли отримають доступ до судна, що зазнало аварії поблизу берегів Одеси

Вода в епіцентрі аварії танкера в Чорному морі поблизу узбережжя Одеси містить у 157 разів більше нафтопродуктів, ніж передбачають гранично допустимі норми, заявив виконувач обов’язків голові Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

Він назвав ситуацію некритичною, проте від купання в морі в районі аварії порадив відмовитися.

Читайте також: Двоє моряків з одеського танкера залишаються в лікарні​

«Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності. Координуємо дії з АМПУ (Адміністрацією морських портів України – ред.), на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато – вздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксиру, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море», – написав він.

За словами Фірсова, інспектори зможуть назвати більш точні показники забруднення води, коли отримають доступ до судна.

Про сам танкер голова Держекоінспекції повідомив, що це «рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик».

«Відомо, що власник судна «Фактор груп лімітед» зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли», – зазначив він.

Напередодні Фірсов повідомляв про перевищення вмісту нафтопродуктів у воді на місці аварії танкера в 53 рази.

В Одесі до берега прибило танкер – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Танкер сів на мілину біля Одеси 22 листопада. З нього врятували трьох членів екіпажу. Раніше повідомляли, що судно було порожнє, але, за словами кореспондента Радіо Свобода, у воді видно маслянисті плями, а в повітрі відчувається запах пального.

За наявною інформацією, танкер стояв баластом біля Одеси з травня 2019 року. Власником його є громадянин Великої Британії, порт прописки – у Румунії. Вийшло судно з Констанци.

За даними Гідрометцентру, вітряна погода буде триматися 2-3 дні. Пориви вітру сягають 19-20 метрів в секунду.

XS
SM
MD
LG