Доступність посилання

ТОП новини

ДФС: обшуки у відомстві пов’язані з мировою угодою з «Філіп Морріс»


Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про розслідування можливих незаконних дій топпосадовців Державної фіскальної служби України
Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про розслідування можливих незаконних дій топпосадовців Державної фіскальної служби України

Обшуки в центральному апараті Державної фіскальної служби і головному управлінні ДФС у Харківській області пов’язані з підписанням мирової угоди між тютюновою компанією «Філіп Морріс» і Україною, повідомляє прес-служба ДФС.

Згідно з повідомленням, мирова угода була підписана відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 5 грудня 2018 року.

«ДФС докладає максимум зусиль для забезпечення прозорості і відкритості своєї діяльності і підтвердженням цього є підписання зазначеної мирової угоди. Це було колегіальне рішення, як розуміємо. Цьому передувала робота Міжвідомчої робочої групи з питань досудового врегулювання спору при Мін’юсті», – заявив в.о. голови ДФС Олександр Власов.

У ДФС також навели слова генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» Міхаіла Александракіса, який заявив, що процес підписання угоди відбувався прозоро, відповідно до світових стандартів здійснення таких процедур, і це дало можливість компанії продовжити ведення бізнесу в Україні.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомило про розслідування можливих незаконних дій топпосадовців Державної фіскальної служби України.

Як повідомила прес-служба ДБР, 12 липня слідчі провели обшуки в Державній фіскальній службі України, обшуки на Харківській митниці ДФС і вилучили документи у Головному управлінні ДФС у Харківській області.

Як йдеться в повідомленні, слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, розслідують можливі незаконні дії посадових осіб керівництва ДФС України, головного управління ДФС у Харківській області і Харківської митниці.

«За попередньою інформацією, чиновники не здійснювали митний контроль за товарами одного з великих міжнародних виробників тютюнової продукції. Крім того, керівництвом ДФС України ухвалене рішення про скасування фінансових санкцій стосовно згаданого товаровиробника. Через ці дії державний бюджет можливо недоотримав кошти в сумі близько 630 мільйонів гривень», – повідомляє прес-служба ДБР.

Кримінальне провадження відкрили за статтею «службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило особливо тяжкі наслідки».

XS
SM
MD
LG