Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у справі про вбивство Шеремета є «одна ниточка»


Журналіст Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля
Журналіст Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля

У розслідуванні справи про загибель одного з керівників видання «Українська правда» Павла Шеремета за останній місяць з’явилася «ниточка», за якою йдуть «активні слідчі дії», повідомив в інтерв’ю УП генеральний прокурор Юрій Луценко.

«За останній місяць ми маємо одну ниточку, яка, можливо, приведе нас до відповіді в цьому питанні. Я тримаю це на своєму контролі. Йдуть дуже активні слідчі дії. Крапка. Більш нічого не скажу», – сказав він.

Водночас генпрокурор підтвердив, що в цій справі досі після двох років розслідування немає підозрюваних.

«У нас зараз є інформація, яка, ймовірно, виведе нас як мінімум на виконавців, а потім і на замовників. Але можливо. Підкреслюю це слово», – сказав Луценко.

Читайте також: Два роки після вбивства Павла Шеремета: 7 запитань, які потребують відповідей

Генпрокурор також пояснив, чому слідчі не вважають це вбивство терористичним актом. «Прочитайте статтю про тероризм… Вони (слідчі – ред.) вважають, що вибуховий пристрій був закладений так, щоб вразити лише одну особу… Якщо вибуховий пристрій направлений на водія і навіть теоретично не може вразити оточуючих, прокурори і слідчий вважають, що це не тероризм. Так їх вчили», – сказав він.

Журналіст Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Українська влада кваліфікує загибель журналіста як умисне вбивство.

У лютому цього року цивільна дружина загиблого журналіста Павла Шеремета, засновниця видання «Українська правда» Олена Притула звернулася до генпрокурора із заявою, в якій просила розслідувати справу як теракт, який призвів до загибелі людини. Пізніше вона подала скаргу до суду на бездіяльність генерального прокурора Юрія Луценка у справі про вибух. Редактор видання «Українська правда» вимагає визнати її потерпілою, а вибух, який стався в центрі Києва зранку 20 липня 2016 року, терористичним актом.

«Хто вбив Павла?» – два роки по тому (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

20 липня 2018 року перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці встановили людину, «яку можна ідентифікувати» і яка може бути причетною до вбивства журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Речник ГПУ Андрій Лисенко заявляв, що правоохоронці відпрацьовують чотири основні версії в справі про вбивство Шеремета, серед них – професійна журналістська діяльність, особисті неприязні стосунки, дестабілізація ситуації в Україні, помилка об’єктом (підірваний автомобіль належав цивільній дружині Шеремета, засновниці видання «Українська правда» Олені Притулі).

Водночас про підозру в провадженні наразі нікому не повідомляли.

XS
SM
MD
LG